Friday, March 26, 2010

~ Kena Potong Tang Kona Daa ~

Salam suma..apa kabaq..dok bt natang apa? huhu
erm cek rasa ramai org yg xfhm akn tajuk d ats kan..huhuhu
don't worry beb
sbnrnya xda apa sgt pon juz another title
n cek mmg xmau bg org fhm pon tajuk d ats
bole tara 2..huhuhu

hmmm cek kan agak slalu la lmbt kan
dok baek pnya rikey line kan
tetiba ja kena potong tang kona
adoiiiii panaih beb huhu
hmmm nak bt mcmna ekk nak bg dpt n cepat

cek bkn apa..org kata apa 1st impression ni pentingkan
cek ni slalu gakla love at 1st sight gitu haaaa
dah bg hint dah 2 makna tajuk d ats heee

cek bkn nak merendahkn dri tp cek klu bab ayat ni mmg agak fail la
slalu ja ckp xkena gaya
bila tgk ja rasa nak ckp tp bila dah ckp xtau nk ckp topik apa plak
adoiiiii mslh2

btw, cek baru ja kena potong line baru2 nih
mula2 cek dok tgk org len kan
tgk pnya tgk kan..aik!! ada lg menarik laaaa
fuhhhh ( bkn rncngan Fuhh ya)
syok abehh beb

dia mmg segakla..bkn nak katala..
mula2 sj ja dok tgk kan xla syok tara mana pon
sbb mula2 dok tgk dia kat fb org len
bila ddah dpt fb dia haaaa apa lg
mcm org ngantok kita bg bantai la kan

baek pnya cek cucuk angin
sambil dok men angin 2 kan dok mula bakaq line la
cek dok rasa yg ada org len dok cucuk angin gak
tp cek bt xheran sgtla kan sbb org kata apa self-confident
huhuhuhuh

dah lama cek dok cucuk angin kan
tetiba ja kejadian yg xd ingini berlaku
cek kena potong tang kona daaaa
mak oiiiii...kuciwa gila
dahla cek pnya ssh pyh nak on9
dulu cek xda b.band mmg ssh la nak on9 kan

kuciwa gila bila status dia berubah
hmmm pastu kan cek kira luahkan la apa yg terbuku d hati ni kan
dia kata yg cek ni lmbt sbb xckp awl2
dia kata klu cpt, kira cek ada chance jgk la
dia la kata..cek xtau la betoi ka dak

cek hormat keputusan dia
n cek pon mmg xsuka potong balik tang kona
so cek tunggu sj la n redha
yg cek xda rezeki dgn dia
sekian...

~peace~

Wednesday, March 24, 2010

-L.O.V.E-

Salam..huhu sy pasti ramai org yg suka akan tajuk di atas kan
heee so kali ini sy akn bercerita serba sedikit about L.O.V.E yg sy taula kan
ok 1st of all biar sy ceritakan ttg my LOVE experience k
hmm malu la plak kan

ok sy rasa kali pertama sy suka akn seseorg 2 erm masa form 1 kot
she not that pretty but she just my type at that time la
so sy pon kira angau la jgk kan dgn dia tp apakn daya..
dia xlnsng mau kat aku..huhuhuhu padan muka..huhu
ok then org len yg sy minat is masa form 4..she beautiful..trust me
heeee

erm we when gud 2gether but i never confess to her how i feel
malu beb..time 2 dahla bdk skolah lg kan huhu
kami juz jd kwn n smpai skg pon still contact wlaupon ada time dia wat xtau ja
huhuhu sombong plak dgn aku kan..tp xpala sapala aku kan

haaa..ni cita yg paling best nih..klu aku tulis novel gerenti laris gila2 pnya la
tp aku xmo sbb takot akn menimbulkan kontroversi or mslh pd masa akn dtg
so my 1st LOVE is masa form 6 dulu..dah lama beb..

i 1st know her when i was in ma lower form 6..
i'm not interested in her at 1st bcoz i juz did not find her attractive at that time
i would like to address her as M..huhuhu

ok..masa 2 ma fren n i msuk dlm kelas ni..time 2 kelas still lom dttpkan
so i juz sit there with my fren la kan..after a few day my fren brave himself to talk 2 M fren..
sblm dia nak mulakn lngkah, kebetulan plak kami kena alih n susun meja dlm kelas
so kami dok sebaris..time 2 la kwn aku ni jd peramah..huhuhu
aku plak time 2 tetiba ja jd kayu..diam ja kat kerusi aku huhuu
nak cita la kan masa lower 6 ni kami bole kata xblaja apa kejadah lngsung
coz cikgu time 2 mcm xcukop n wat ever la kan

so kira sblm nak lek umh aritu kan aku pon terjadi berani la plak nak p tegur M
huhuhuhuhuhu aku mmg xtau nak ayat mcm mana
so aku pon start la dgn light conversation..
ckp pnya ckp aku pon mintak la no fon dia
dia plak bg..mak oiii bkn maen syok la time 2 la kan
almaklumlah xpnh ada awek sblm ni kan

after a while kami get to know each other, kami pon kapel
time mula 'Bercinta' 2 suma mmg indah beb huhuhu
like all malay saying la: suma indah..pijak semut pon xmati
mak oiiiii lawak gila
our relationship was a about 1 n half year hmmm
byk beb cabaran n dugaan dlm kapel ni kan
mcm2 jd..bahagia,sedih,marah,takot, n byk lg la kan kira suma ada la

klu di tanya smada i regret for what i done, my answer are Yes n No

1: i really thank Allah dat gave me the chance to know M
i really love her at that time..i really do..
2: all thing that had happen i accept it..it's a valuable experience to me
i gonna cherish it for all ma life..
3: i really sory for what i did 2 M
4: dat relationship had open up my mind about what i think i LOVE is all about

i'm not saying dat i really know what LOVE is..
is just dat i... i no nothing about LOVE..
we need to love ourself 1st b4 we can love others
n idup ni kan xleh nak seronok sgt..xleh nak hayut sgt dlm love
suma kena ada batas..aku pon bknya baek sgt n xla jht sgt
tp we must have batas beb n must have Brain huhuhu

mmg byk mslh dlm kapel ni kan
kdg2 ok kdg2 tak
suma ada ego masing2 kan
haaa klu ckp psl ego ni kan mmg xkan abes ekk
hmmmm

ok la setakat ni sj la luahan isi hati aku n my opinion
next time sambung lg ok
bye..Salam

~peace~

Saturday, March 20, 2010

watakuat..

salam suma..ketemu lg hari ini..udah lama sy tidak update my boring blog..huhuhu
erm one of the reason dat i don't frequently update my blog is dat
i don't have the Internet @ tenet at my home so dat why la kan

but know, i'm gonna do my best to frequently update my blog ok..
kira azam baru la kan wlaupon bkn Ma'al Hijrah or New Year kan
actually recently i had bought my very own Broadband...huhuhuhuuhuh
cewah...syok sndri la plak kan padahal aku dah ketinggalan zaman
yaka..no no..sy xda duet sblm ni nak beli b.band..that why la

erm current stat about me is dat i'm still searching for work huhuhuhu
xlarat nak tanam mcm2 jenis tanaman dah huhuhuhuhuhu barn buddy n farm ville
pon aku dah xmaen kan haaaa

nanti sy tulis lg k..daaaa
peace babeh

..someday..somehow..

..someday..somehow..