Sunday, January 31, 2010

Internat Cable

Aloha..all of you internet user must known about above title rite
erm Internet have grown from just the need of military purposes to today worldwide phenomena
internet today are more complex than ever before
i sure that those scientist that have work their a#* off to developed the internet must felt really proud for what they have done..
ok, back to internet cable..in many advanced country
i believed that they have switch conventional cable to more high-tech cable
such as fiber optic cable..it is expensive for internet service provider to install it
but in long term it would generates large amount of income
this is because when user enjoy surfing the internet, without interferences or always disconnected when they are on line, they are willingly to pay higher fees for internet charge
that is from my point of view..i believed that user nowadays are becoming more and more aware of their rite..user are eligible to a good service because they are willing to pay more when they are satisfied with the service provided..i think that local internet service provider should be sensitive of user demands and satisfaction..

Walawei

Salam suma..ketemu lg kita di hari ini ya..
hari ini sy nak berbicara tentang apa ekk
hmmmm
current condition, still jobless and still throw all my valuable time
yeah..that the way..
kelmarin kan masa aku tgh on9 kat nasmir ni
ada la akak ni tgh explain dkt uncle ni psl klu xsilap aku la kan
psl MLM=Multi Level Marketing
so aku pon pasang telinga sket2 kan..sj ja nak sebok kan diri
my question is, MLM still relevant ka with the current economic ni
wah..mcm ahli ekonomi la plak kan
bkn apa, aku kekadang confius jgk la kan psl MLM ni
coz ada ja MLM yg really gonna make ypu sum money kan
but certain 2 juz exploit people that are sumwat desperate to make big money
klu betul investment 2 betul n sah aku xkisah sgt la kan
tp mcm na plak yg dok tipu org ramai tu
kesian beb kat depa 2 yg merana akibat drpd penipuan dan exploitasi MLM nih
aku xda la ada pglaman kan tp mcm certain product and goods 2 kan
do they really sell? hmm me wonder..

Saturday, January 23, 2010

Aku rasa makin semak

Salam suma..alo2..apa cer..
mak oii,,aku dah semak dok sj nih..
nak cari keja tp mcm mau xmau jaa nih
tulun2..plzz help me lohhh
i need a freakin job here..huhuhuh
aritu kan aku da la dgr cita dr kwn aku nih
dia p motong(toreh) getah kat mana tah kan
pastu dia cita la dia leh dpt smpai 200 SEHARI
mak oii!!!! masyuk tu..aku po tetiba ja teringat kg halaman
sbb kat kg aku tu ada belambak2 pokok getah di tanah tokwan aku 2
so aku kira bajet nak blek kg toreh getah la kan
tunggu pnya tnggu..hmapeh jaa huhuhuhu
sampai ksg pon aku xlek kg lg.huhuhuhuh
padahal klu aku ada kat kg ni dah msyuk gila aku kan
lantak la apa org nak kata kan
"xkan mengaji tinggi2 motong getah jaa" org ckp la kan
ada aku kesah! janji aku masyuk
tp ada msalah sket..masalahnya aku malas nak lek kg jgk
huhuhuhuhuhu mcmna la kau nak msyuk..adoiiii
i need ma motivation beb..
i wonder where i can find it..

Tuesday, January 12, 2010

Demo Drift





alo...ari Ahad lepas bersamaan 10/1/2010
telah di adakan satu acara iaitu
Bridgestone Demo Drift
demo ini telah diadakan di perkarangan parking lot,
di The Carnivall Sg. Petani Kedah..mmg sempoi beb
Tengku Djan and his drift team mmg style n good
the event started at 10 am till 4.30 pm
the best part of this demo are that lucky spectator
can be part of the drift if they purchased goods above than rm100 at
available booth, they can join the ride..


Sunday, January 3, 2010

The New Year

aloo 2010
pejam celik kita dah msuk thun bru kan..
rasa mcm sat ja kan
bak kata pepatah, Masa itu Emas..
masa yg dah lpas 2 kan comform2 la xleh nak dpt blek
apa pon yg terjadi kita kena move on jgk
let bygone be bygone kan
learn from past mistake
yg baik kita jadikan teladan, yg buruk kita jadikan sempadan
~peace~

..someday..somehow..

..someday..somehow..