Friday, November 5, 2010

~Aku xtau nak tulis apa ok ~

Salam suma
apa kabar...lama sudah rasanya kita tidak ketemu kan
hahaahaha 
btw sy sbnrnya xtau nak tulis apa dlm blog ni sbb sy xtau samada 
ada org yg baca or tidak blog sy ni
so sy ambek keputusan utk tidak meng-update blog ini
kira mls la kan hahahah

tp insyallah kalu sy rajin sy akn update blog ni ok
so salam suma and jmpa lg nanti
bye ;)

Friday, July 2, 2010

~ Tak tau nak tulis apa..campoq p campoq mai=mcm2 ada daa ~

Salam..apa kabar suma ( mcm ada org baca ja blog aku nih )
sedih jgk oo kalu xda org baca tp xpa at least aku mencuba kan
hmm lama sudah aku xtulis dlm blog nih..xtau nak tulis apa
bila tau apa yg nak ditulis aku malas plak ..adoiiii
what to do, what to do...

adakah kamu suka ( yg sudi baca blog ni la kan ) apa-apa saja yg berkaitan dgn Korea??
mungkin ya mungkin tidak kan
so saya adalah salah seorang peminat cerita/drama/movie/entertainment and music about Korean nih
tapi xsuma la kan ada certain category ja la
aku suka K-Pop..haha best ooo especially gurl band yeah i like it
tp jgn salah sangka plak ekk suka sekadar hiburan shaja and no more than that ok

so far aku suka tgk thier entertainment show mcm 2 Days and 1 Nite, Qualification of Men, Happy Together, Star Golden Bell, Dream team dan paling aku suka ialah Invincible Youth ( I.V )..perhhh terbaik beb
siapa sangka 7 idols girls from the music industry can and must adapt to the rural environmet in Korea kan
xsangka xsangka haha
ada Hyomin, Yuri, Hyunah, Hara, Narsha, Sunwha dan paling aku minat ialah Sunny ;)

tapi apakan daya, Yuri, Hyunah dan my cute Sunny telah pon meninggalkan I.V  
aduhhh kecewa gila..baru ja aku nak follow IV dah Sunny xda kecewa gila aku
depa bertiga kena quit IV sbb masing2 kena what show kat oversea
so depa terpaksalah tinggalkan Yuchiri village 2
sedih beb time depa bid farewell 2

Sunny o Sunny..aku xtau pasai apa aku suka sgt kat dia huhu ( malu seh)
dia nak kata Cantik, Yuri lg cantik..nak kata xrajin, dia mmg rajin laa
suma keja dia bole bt..sblm aku tgk IV kan
byk ja aku baca dan tgk pasai Sunny nih..yg mana anti-fan comment pon ada jgk la
dia seorg yg sweet,lovely dan agak manja kot (nmpak gaya la)
paling aku suka dia terlampau cute (terlampau 2 huhu)

xla terlampau tp bg aku dia mmg cute miut..huhu comel beb
rasa nak cubit ja pp dia yg chubby 2 huhuhuhuhu
aku suka sgt tgk dia..kalu time tgk IV aku mesti fokus kat dia
bt lwk cute pon pandai,keja pandai, bt lawak pon pandai beb
ada episode berapa tah dia bt lawak 2..aku ulang tgk byk kali kot

erm setakat yg aku tau kan, yg ganti tmpt depa 2 slh sorangnya ialah nama apa xtau
dari group After School..aku xsuka dia 2..yg lagi dua org aku xkenai 
awat depa xambik Uee (After School) aduoiiiiiiiiiii kecewa aku 
dia pon cute miut jgk hmmm
nak bt mcm na,kalu aku jd producer or director program 2 mmg aku ambek lama dah
huhuhu

k lah..aku dah ngantok..mau tidoq beb
bila aku ada masa free lg aku akan tulis lg..aku akan cuba yg terbaik utk tulis crita-crita yg menarik k
kalu suka baca dan komen, kalu xsuka jgn baca..nak komen kalu ikut suka lah
huhuhu
ok bye Salam



   

Friday, June 11, 2010

~ World Cup Fever ~

Hallo all..apa cer..so r u in a World Cup Fever?
maybe? maybe not kan..cek sndr pon xrasa sgt la thn ni
maybe sbb still pening nak cari keja nih
dah lama beb tanam anggur nih
kalu dpt untung xpala jgk kan
ni, cekelat angin daaaaaa

hmm pada pendapat hampa la kan, which team will win this year???
haaaaa soklan cepu emas 2 kan...
brdasarkan pemerhatian, byk team yg kuat2 this year kan
so agak susah la nak decide team mana yg akan menang
cek rasa, suma org nak team depa menang kan sama jgk la dgn cek
tp thn nih cek berbelah bahagi la nak sokong sapa
sbb mcm cek kata td byk team kuat2

tapi, cek pilih samada England, Spain or Brasil..huhu 
sbb apa cek pilih 3 team, sbbnya cek xtau sapa yg akan menang kan
so hantam ja 3 team nih huhuhu
k nanti cek update lg k
bye. Salam


Sunday, May 16, 2010

Dah lama beb!

Salam suma..apa cer..apa bikin..adoiii lama gila xupdate blog nih
malas toi..time ada idea nak tulis, malas plak..
bila dah rajin, xda idea plak..mak oiiii

huhuhuhuhu

xtau nak tulis apa..hmmmmm

Tuesday, April 13, 2010

~ Patah Tumbuh Hilang Berganti ~

Salam suma..hari ni aku nak cita pasai tajuk di atas..haaaa menarik kan..
well, aku rasa suma org nak bercinta kan..tp yg aku peliknya..
awat cepat sgt dpt org baru..padahal baru sj pas break up..
pelik laaa mmg pelik..beb, jgn terdesak sgt..rilek sudah
nak kalut p mana kan..take your time..heal yourself first..
then baru start balik bercinta..ni tak..bila break, bt ayat sedih pasrah suma cukup..
dok tak dok..dah ada bf/gf..mak oiiiii cptnya hampa pilih org len..
time break, maki hg aku..jurang la, ego la, poyo la, laki/pompuan xguna la..
last, bila ada org wat baik sket, dah nak syg2 dgn dia..rilek dulu leh kot..
nak kalut p mana weh? enjoy your life..aku mmg xtau mcmna sesetgh depa pikir kan..mak oiii
bila dah couple, dah lama sket..break pulak..hhhuhuhuhuhuhu bodo3..time 2 start balik dah
maki hg aku..xgunala suma ada..apa ni beb!! jgn malukan diri sndr leh kot..bila dah jd mcm 2 mula nak slhkan org len plak..cermin diri dulu beb..tgk sapa sbnrnya yg slah..jgn men hentam ja org len..

tolonglah..kepada sesiapa shj yg bru break..rilek dulu..enjoy your life first, heal your self..bg stable dulu fizikal and mental..p enjoy dgn kwn2..be your self again..learn from previous mistake..bg diri boleh berdiri dgn sndr dulu..pas 2 baru lah cari the you wanna love..life this day are very challenging..be carefull, think right, be rasional and please do not let your emotion control your choice and decision..ok..please..i do not want to see all of you in vain ever again..

sekain..terima kasih
;)

Friday, March 26, 2010

~ Kena Potong Tang Kona Daa ~

Salam suma..apa kabaq..dok bt natang apa? huhu
erm cek rasa ramai org yg xfhm akn tajuk d ats kan..huhuhu
don't worry beb
sbnrnya xda apa sgt pon juz another title
n cek mmg xmau bg org fhm pon tajuk d ats
bole tara 2..huhuhu

hmmm cek kan agak slalu la lmbt kan
dok baek pnya rikey line kan
tetiba ja kena potong tang kona
adoiiiii panaih beb huhu
hmmm nak bt mcmna ekk nak bg dpt n cepat

cek bkn apa..org kata apa 1st impression ni pentingkan
cek ni slalu gakla love at 1st sight gitu haaaa
dah bg hint dah 2 makna tajuk d ats heee

cek bkn nak merendahkn dri tp cek klu bab ayat ni mmg agak fail la
slalu ja ckp xkena gaya
bila tgk ja rasa nak ckp tp bila dah ckp xtau nk ckp topik apa plak
adoiiiii mslh2

btw, cek baru ja kena potong line baru2 nih
mula2 cek dok tgk org len kan
tgk pnya tgk kan..aik!! ada lg menarik laaaa
fuhhhh ( bkn rncngan Fuhh ya)
syok abehh beb

dia mmg segakla..bkn nak katala..
mula2 sj ja dok tgk kan xla syok tara mana pon
sbb mula2 dok tgk dia kat fb org len
bila ddah dpt fb dia haaaa apa lg
mcm org ngantok kita bg bantai la kan

baek pnya cek cucuk angin
sambil dok men angin 2 kan dok mula bakaq line la
cek dok rasa yg ada org len dok cucuk angin gak
tp cek bt xheran sgtla kan sbb org kata apa self-confident
huhuhuhuh

dah lama cek dok cucuk angin kan
tetiba ja kejadian yg xd ingini berlaku
cek kena potong tang kona daaaa
mak oiiiii...kuciwa gila
dahla cek pnya ssh pyh nak on9
dulu cek xda b.band mmg ssh la nak on9 kan

kuciwa gila bila status dia berubah
hmmm pastu kan cek kira luahkan la apa yg terbuku d hati ni kan
dia kata yg cek ni lmbt sbb xckp awl2
dia kata klu cpt, kira cek ada chance jgk la
dia la kata..cek xtau la betoi ka dak

cek hormat keputusan dia
n cek pon mmg xsuka potong balik tang kona
so cek tunggu sj la n redha
yg cek xda rezeki dgn dia
sekian...

~peace~

Wednesday, March 24, 2010

-L.O.V.E-

Salam..huhu sy pasti ramai org yg suka akan tajuk di atas kan
heee so kali ini sy akn bercerita serba sedikit about L.O.V.E yg sy taula kan
ok 1st of all biar sy ceritakan ttg my LOVE experience k
hmm malu la plak kan

ok sy rasa kali pertama sy suka akn seseorg 2 erm masa form 1 kot
she not that pretty but she just my type at that time la
so sy pon kira angau la jgk kan dgn dia tp apakn daya..
dia xlnsng mau kat aku..huhuhuhu padan muka..huhu
ok then org len yg sy minat is masa form 4..she beautiful..trust me
heeee

erm we when gud 2gether but i never confess to her how i feel
malu beb..time 2 dahla bdk skolah lg kan huhu
kami juz jd kwn n smpai skg pon still contact wlaupon ada time dia wat xtau ja
huhuhu sombong plak dgn aku kan..tp xpala sapala aku kan

haaa..ni cita yg paling best nih..klu aku tulis novel gerenti laris gila2 pnya la
tp aku xmo sbb takot akn menimbulkan kontroversi or mslh pd masa akn dtg
so my 1st LOVE is masa form 6 dulu..dah lama beb..

i 1st know her when i was in ma lower form 6..
i'm not interested in her at 1st bcoz i juz did not find her attractive at that time
i would like to address her as M..huhuhu

ok..masa 2 ma fren n i msuk dlm kelas ni..time 2 kelas still lom dttpkan
so i juz sit there with my fren la kan..after a few day my fren brave himself to talk 2 M fren..
sblm dia nak mulakn lngkah, kebetulan plak kami kena alih n susun meja dlm kelas
so kami dok sebaris..time 2 la kwn aku ni jd peramah..huhuhu
aku plak time 2 tetiba ja jd kayu..diam ja kat kerusi aku huhuu
nak cita la kan masa lower 6 ni kami bole kata xblaja apa kejadah lngsung
coz cikgu time 2 mcm xcukop n wat ever la kan

so kira sblm nak lek umh aritu kan aku pon terjadi berani la plak nak p tegur M
huhuhuhuhuhu aku mmg xtau nak ayat mcm mana
so aku pon start la dgn light conversation..
ckp pnya ckp aku pon mintak la no fon dia
dia plak bg..mak oiii bkn maen syok la time 2 la kan
almaklumlah xpnh ada awek sblm ni kan

after a while kami get to know each other, kami pon kapel
time mula 'Bercinta' 2 suma mmg indah beb huhuhu
like all malay saying la: suma indah..pijak semut pon xmati
mak oiiiii lawak gila
our relationship was a about 1 n half year hmmm
byk beb cabaran n dugaan dlm kapel ni kan
mcm2 jd..bahagia,sedih,marah,takot, n byk lg la kan kira suma ada la

klu di tanya smada i regret for what i done, my answer are Yes n No

1: i really thank Allah dat gave me the chance to know M
i really love her at that time..i really do..
2: all thing that had happen i accept it..it's a valuable experience to me
i gonna cherish it for all ma life..
3: i really sory for what i did 2 M
4: dat relationship had open up my mind about what i think i LOVE is all about

i'm not saying dat i really know what LOVE is..
is just dat i... i no nothing about LOVE..
we need to love ourself 1st b4 we can love others
n idup ni kan xleh nak seronok sgt..xleh nak hayut sgt dlm love
suma kena ada batas..aku pon bknya baek sgt n xla jht sgt
tp we must have batas beb n must have Brain huhuhu

mmg byk mslh dlm kapel ni kan
kdg2 ok kdg2 tak
suma ada ego masing2 kan
haaa klu ckp psl ego ni kan mmg xkan abes ekk
hmmmm

ok la setakat ni sj la luahan isi hati aku n my opinion
next time sambung lg ok
bye..Salam

~peace~

..someday..somehow..

..someday..somehow..